Er zijn zoveel plug-ins beschikbaar voor WordPress, dat het moeilijk kan zijn om die plug-ins te vinden die het downloaden waard zijn. Wij hebben een lijst samengesteld met de acht nuttigste plug-ins die elke website zou moeten hebben. Deze add-ons maken jouw leven gemakkelijker, leveren betere resultaten voor jouw website en helpen jou meer uit jouw site te halen.

  1. Yoast SEO

Als je een website laat maken is het volgende stap; Bezoekers trekken! Met bezoekers wordt organische bezoekers bedoeld die zoeken naar jouw keyword. Dit zijn gratis bezoekers van Google. Door een geoptimaliseerde SEO komt jouw website hoger in Google. Yoast SEO is een perfecte plugin voor jouw website als je jouw SEO wilt verbeteren. Het helpt je om alle belangrijke factoren van zoekmachine optimalisatie te optimaliseren, zoals paginatitels en meta beschrijvingen, alt tags en nog veel meer.

De basisfunctionaliteit van deze plugin is om jou te helpen jouw inhoud te optimaliseren voor zoekmachine optimalisatie (SEO). Yoast SEO heeft een ingebouwde inhoud analyse tool die jouw tekst controleert op fouten en helpt u deze te herstellen voordat je die publiceert. Daarnaast heeft het een sitemap generator die een XML sitemap voor jouw website maakt op basis van de informatie die is ingevoerd in de instellingen.

2. Akismet Anti-Spam

Wanneer u een website bouwt, is een van de eerste dingen die je wilt doen, deze beschermen tegen spam en ongewenste commentaren. Voordat we te veel verder gaan, laten we dit uit de weg ruimen: niemand houdt van spam. Als jouw website een contactformulier heeft (en dat zou het moeten hebben), zul je waarschijnlijk al snel na de lancering van jouw site spam-commentaren zien opduiken.

Akismet vergelijkt alle reacties op jouw website met hun wereldwijde database van spam en stelt u in staat om de reacties te bekijken die als spam zijn gemarkeerd. Het filtert ook automatisch het ergste van het ergste eruit, waardoor je tijd bespaart en jouw website schoon blijft.

3. W3 Totaal Cache

De W3 Total Cache plugin is een must have voor elke WordPress website. Het verhoogt de prestaties van jouw website door het cachen van jouw bestanden, en geeft je de opties om CSS en JS bestanden te minifiëren en te combineren om de totale bestandsgrootte van jouw site te verminderen.

W3 Total Cache verhoogt ook de compatibiliteit van jouw site door je in staat te stellen verschillende content delivery netwerken (CDN’s) aan te maken om jouw bestanden in cache op te slaan. CDN’s bieden een verscheidenheid aan cruciale functies die gunstig zijn voor zowel bezoekers van jouw website als zoekmachines.

Voor bezoekers betekent dit dat hun browser jouw website veel sneller zal laden omdat de cachebestanden worden geserveerd vanuit een CDN dat zich op een nabijgelegen locatie bevindt. Dit verhoogt de tevredenheid van de gebruiker en vermindert het gebruik van bandbreedte op jouw primaire server.

Voor zoekmachines betekent dit dat ze efficiënter door jouw site kunnen crawlen, omdat ze niet hoeven te wachten tot elk afzonderlijk bestand is gedownload voordat ze naar het volgende gaan.

4. MailChimp

MailChimp is een van de populairste e-mailmarketingtools voor bloggers en eigenaren van kleine bedrijven, en dat is niet voor niets. Met zijn intuïtieve interface, strakke ontwerp en behulpzame klantenservice is het een geweldige optie die ook nog eens gratis is (voor maximaal 2.000 abonnees). De MailChimp-plugin maakt het eenvoudig om bezoekers van jouw WordPress-site om te zetten in abonnees door een inschrijfformulier toe te voegen aan jouw zijbalk of voettekst.W3 Total Cache verhoogt ook de compatibiliteit van jouw site door je in staat te stellen verschillende content delivery netwerken (CDN’s) aan te maken om jouw bestanden in cache op te slaan. CDN’s bieden een verscheidenheid aan cruciale functies die gunstig zijn voor zowel bezoekers van jouw website als zoekmachines.

Wanneer je klaar bent om je eerste nieuwsbrief te versturen, bespaart de plugin je tijd door je nieuwe abonnees automatisch te synchroniseren met je MailChimp account. Het stelt je ook in staat om een eenvoudige link toe te voegen aan elk bericht waarmee lezers het kunnen delen op sociale media of doorsturen naar hun vrienden.

5. WPForms

Ik weet het, ik weet het. Je denkt, “Waarom heb ik een formulier nodig op mijn website?” Misschien denk je dat het niet belangrijk is, of misschien weet je gewoon niet zeker wat je er mee moet. Maar hier is het ding: of je het nu denkt of niet, jouw website heeft absoluut formulieren nodig. Formulieren zijn de meest gebruikelijke manier voor jouw lezers om contact met je op te nemen, en vaak gebruiken we ze voor dingen als nieuwsbrieven, enquêtes, en nog veel meer. WPForms is een van de beste plugins die er zijn om je te helpen snel en gemakkelijk formulieren maken-en jouw site zal beter af zijn voor.

Deze plugin heeft een heleboel functies die het gemakkelijk maken om het op te zetten-bijvoorbeeld, de drag-and-drop form builder maakt het super eenvoudig om elementen toe te voegen waar ze moeten komen in jouw formulier. Er zijn ook een heleboel vooraf gebouwde sjablonen die je kunnen helpen meteen aan de slag, maakt niet uit wat voor soort vorm die je aan het bouwen bent.

Het stopt niet daar-WPForms heeft een ton van grote functies, zoals gebruiker registratie en login formulieren (geweldig als je wilt een online community op te bouwen) en e-mail marketing integratie (die helpt verhogen van jouw nieuwsbrief aanmeldingen). Met deze plugin, is het gemakkelijk om indrukwekkende formulieren die zal houden jouw lezers komen te maken

6. Woocommerce

Als u op zoek bent om wat e-commerce functionaliteit toe te voegen aan uw website, WooCommerce is de plugin voor jou. Het is een krachtige tool die u toelaat om alles te verkopen, van fysieke producten tot digitale downloads, en het integreert met uw WordPress dashboard op een manier die natuurlijk en intuïtief aanvoelt. Wanneer u de plugin installeert, voegt het nieuwe instellingen pagina’s en product management opties aan uw WordPress site. U kunt eenvoudig nieuwe producten maken, prijzen instellen, verzendopties configureren, betalingsgateways zoals PayPal of Stripe inschakelen, en nog veel meer.

Naast het feit dat het zo veelzijdig is, heeft WooCommerce een heleboel integraties die het super makkelijk te gebruiken maken. We hebben het over meer dan 400 extensies (en meer), zoals de officiële PayPal-extensie en Square-integratie. Deze extensies kunt u uw winkel zo veel als je wilt aanpassen om het te laten werken precies zoals u het nodig hebt om. Je kunt WooCommerce zelfs gebruiken om ticket evenementen te verkopen (zoals workshops of lessen) of abonnementen aan te bieden (voor producten of diensten).

7. All-in-one migration

Alles-in-één migratie is een WordPress plug-in die je helpt bij het verhuizen van jouw website naar een ander domein. Het is een eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat alles perfect werkt. Je kunt deze plugin ook gebruiken als je van de ene naar de andere server verhuist en je URL’s of subdomein moet veranderen.

8. Site Kit by Google

De Site Kit is een must-have plugin voor elke WordPress site. Het is niet zomaar een eenvoudige plugin waarmee je Google Analytics, Search Console, AdSense en andere tools aan je website kunt toevoegen. De Site Kit van Google is een complete oplossing voor jouw website.

Google Analytics is een essentieel instrument voor het bijhouden van de prestaties van jouw website. Deze plugin maakt het gemakkelijk om een stukje code toe te voegen waarmee je kunt meten hoe mensen jouw site gebruiken. Je kunt zien welke pagina’s ze het vaakst bezoeken, hoe lang ze op elke pagina blijven en waar ze vandaan komen (zoekmachines of sociale media).