Wil je een website laten maken? Er zijn tientallen verschillen content management systemen om uit te kiezen, één daarvan is WordPress. WordPress is één van de meest betrouwbare opties. Hier zijn 5 redenen waarom je een WordPress website zou moeten hebben.

1 WordPress is Gratis en Open Source.

WordPress is een gratis CMS (content management systeem) dat je kunt gebruiken om een website te laten maken. Het wordt veel gebruikt voor websites van bedrijven, maar ook voor blogs en webshops. Het is een vrije software die door iedereen kan worden gebruikt en aangepast aan je eigen wensen. Dit betekent dat er geen betaling voor nodig is en je niet aan één provider vastzit als het gaat om hosting of updates van de software. Dat maakt WordPress niet alleen goedkoop, maar ook flexibel en eenvoudig te gebruiken.

2 WordPress is gemakkelijk te gebruiken.

WordPress heeft een eenvoudige interface, waardoor je gemakkelijk inhoud kunt schrijven, bewerken en publiceren. Het platform wordt ook geleverd met een intuïtieve gebruikersinterface waarmee gebruikers hun inhoud kunnen beheren zonder enige technische kennis.

3 Er zijn veel Plugins beschikbaar voor WordPress sites.

Er zijn veel Plugins beschikbaar voor WordPress websites. Plugins zijn een groot deel van de functies die je op een website kunt vinden, zoals toegankelijke menu’s, contactformulieren, statistieken en nog veel meer. Bekijk hier onze artikel met de 8 plugins die elke WordPress website moet hebben

Om een plugin te installeren, ga je naar Plugins > Nieuw toevoegen. Zoek naar de plugin die je wilt installeren en klik op Nu installeren. Een bericht zal verschijnen dat de installatie voltooid is, en je zult een link zien om het te activeren.

4 WordPress is Zoekmachine Geoptimaliseerd.

WordPress is zoekmachine geoptimaliseerd. Dit houdt in dat je website niet alleen beter wordt gevonden door mensen, maar ook door Google en andere zoekmachines. Je website wordt daardoor sneller gevonden en je kunt meer bezoekers binnenhalen die interesse hebben in jouw product of dienst. Daarnaast maakt je website zelfs een betere indruk op de bezoeker!

5 Er zijn miljoenen websites wereldwijd gemaakt met WordPress.

Het is een populaire keuze voor bloggers en webmasters, maar ook voor grote bedrijven die hun website willen optimaliseren. WordPress is een open source CMS (content management system) en werd in 2003 gelanceerd door de Zweed Matt Mullenweg en de Australiër Mike Little.

In het begin was WordPress niet meer dan een simpel blogplatform, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een van de meest gebruikte op het internet. Daarnaast is het gebruik ervan gratis en open source, waardoor iedereen zijn of haar website kan bouwen met behulp van WordPress.

De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt en er bestaan talloze plugins om functionaliteit toe te voegen aan uw website. Ook kunt u eenvoudig kiezen voor één van de vele professionele templates die beschikbaar zijn op internet

WordPress is geweldig voor het maken van een dynamische website die je gemakkelijk kunt bijwerken.

WordPress is ideaal om een dynamische website te maken die u gemakkelijk kunt bijwerken. Het is het meest populaire platform voor het maken van websites ter wereld, dat door meer dan 60 miljoen websites wordt gebruikt.Stel dat je een gezondheidscoach bent die mensen helpt met afvallen. Een long-tail zoekwoord zou zijn “gewichtsverlies tips voor vrouwen boven de 40.”

WordPress biedt veel verschillende thema’s en ontwerpen om uit te kiezen en het komt met een goed scala aan functies. U kunt eenvoudig pagina’s, afbeeldingen, video’s, contactformulieren en meer toevoegen.

Je hebt ook toegang tot duizenden plugins waarmee je extra functionaliteit aan je site kunt toevoegen. Ze variëren van social media integratie (Facebook, Twitter etc), tot e-commerce en zelfs geavanceerde marketing automation tools zoals HubSpot of Infusionsoft.

Deel dit artikel

Meer weten over WordPress websites?

Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.